Werkgevers

De werving van goede logistieke werknemers neemt veel van uw kostbare tijd in beslag, graag nemen wij dat traject voor u over.

Voor het goed invullen van een vacature is ontegenzeggelijk goede vakkennis van de kandidaat de basis. Een succesvolle match vraagt echter om meer. Werkgevers zoeken immers toch werknemers die enthousiast aan de slag gaan binnen een cultuur waar ze zich thuis voelen. Scouten heeft hier de focus op en steekt veel tijd in het maken van een goede schets van de bedrijfscultuur van haar opdrachtgever en wat zij verwacht van haar werknemers.

Wanneer de opdracht is aangenomen en wij een goede inventarisatie hebben gemaakt van uw behoefte, begint voor ons het Scouten pas echt en dit doen we grondig! We raadplegen ons uitgebreide database, adverteren op diverse vacaturesites, posten vacatures op diverse sociale media en benaderen ons netwerk op verschillende manieren. Dit doen we allemaal om voor u de beste talenten te vinden.

Geselecteerde kandidaten onderwerpen we aan een grondig competentiegericht interview, waarna we relevante referenties opvragen. Met deze tools maken we een uitgebreid profiel op zodat we een waarheidsgetrouw beeld krijgen van de kandidaat alvorens hij of zij bij u op sollicitatiegesprek komt.

Vanzelfsprekend is dat Scouten voor u het sollicitatieproces coördineert, waarbij transparantie en heldere communicatie voorop staat. Zo blijft u niet in het ongewisse over de voortgang en ontwikkeling van onze activiteiten.

Bekijk een overzicht van onze top-professionals.