CV – Senior Export medewerker/ Supervisor

Woonplaats Diemen
Geslacht Man
Leeftijd 42
Beschikbaar vanaf 10 november 2015

Omschrijving kandidaat

Maarten had tijdens zijn opleiding (MEAO) al een bijbaantje op Schiphol bij een Expediteur. Zijn keuze was dan ook snel gemaakt van het afronden van zijn opleiding, hij kon fulltime aan de slag als Export Medewerker waar hij als scholier al een bijbaantje had. Hij heeft zich in die jaren daaropvolgend, 18 jaar lang, nagenoeg uitsluitend gefocust op export luchtvracht, zijdelangs hielp hij wel eens mee op import luchtvracht. Zodoende kent dit vak weinig geheimen voor hem. Tevens is hij drie jaar Supervisor Export geweest van een klein team bestaande uit 5 FTE. Hij is overigens zeer bekend met de afhandeling van DG Goederen.

Maarten komt duidelijk uit een goed nest, hij is netjes, correct en welbespraakt. Wellicht is zijn valkuil zijn loyaliteit. Hij heeft de laatste jaren stil gestaan in zijn ontwikkeling mede vanwege de crisis, maar koos ervoor bij zijn werkgever te blijven. Hij is namelijk duidelijk iemand met een grote potentie, iemand die op den duur weer een functie van Supervisor moet bekleden. Hij is intelligent, commercieel, operationeel heel veel kennis, oplossingsgericht en communicatief sterk op zeer beheerste en correcte wijze.

Referentie
Maarten werkt heel nauwkeurig, hij gaat net even dat stapje verder dan de meeste anderen om het dossier goed af te ronden. Hij heeft een goed werktempo, is erg begaan met het werk, waar hij mee bezig is (Hoog verantwoordelijkheidsgevoel). Daarnaast is hij erg intelligent, pikt dingen heel snel op en weet altijd overal wel een oplossing voor. Ook is hij erg flexibel, als het werk niet af is aan het einde van de dag dan haalt hij het niet in zijn hoofd om toch naar huis te gaan. Hij is erg goed in het inwerken en begeleiden van nieuwe medewerkers.
Ik had hem graag zelf in dienst genomen bij mijn huidige werkgever, we zijn er ook mee bezig geweest, echter krijgen we van het hoofdkantoor geen budget om er iemand ‘extra’ bij te nemen

Opleidingen & Cursussen
MEAO, MAVO, Controleur Luchtvracht, Dangerous Goods, Algemene Douanezaken

Talen
Nederlands (Moedertaal), Engels (Uitstekend), Duits (redelijk)

Verantwoordelijkheden
• Aannemen exportzendingen
• Vrachtruimte boeken bij Airlines
• Opmaken transport- en douanedocumentatie (HAWB, MAWB, AWB, Exa, Eur1, etc)
• Opvragen van en onderhandelen over vrachttarieven
• Verzorgen voortransport
• Afgeven en opvolgen offertes aan (potentiele) klanten
• Uitklaren goederen
• Moeilijke cases overnemen van collega’s
• Facturatie
• Inspringen op import luchtvracht sinds 2013

Aantal jaren ervaring 18 (3 werkgevers)
Salarisindicatie € 3300,- bruto per maand.
Beschikbaarheid per direct beschikbaar, fulltime

Match profiel

Vakgebied

  • Luchtvracht